HDD sau SSD? Care e cea mai buna alegere si de ce

hdd-vs-ssd

hdd-vs-ssd

 

SSD sau HDD, care e mai bun?

Daca pana acum puteai doar sa alegi viteza si marimea hard disck-ului, mai nou, la achizitionarea unui laptop ai de ales intre tipul de mediu de stocare: HDD sau SSD.

solid state drive sau hard disk drive, pareri

Nu exista nici un corect la aceasta intrebare; fiecare cumparator are nevoi diferite si trebuie sa evalueze deciziile pe baza nevoilor respective, preferintele dvs., si desigur bugetul.
In continuare pretul per gigabyte este mult mai avantaj la HDD si asta il face inca sa domine piata. Daca totusi performanta este criteriul dvs.principal si banii secundar, atunci SSD-ul este optiunea cea mai buna.

Ce este un SSD?

ssd

ssd

SSD ( solid state driver) este o unitate de memorie pe baza de semiconductori. Probabil sunteti deja familiarizati cu memorie USB stick – SSD pot fi considerate a fi o varianta mai sofisticate a umilului stick de memorie USB. Ca un memory stick, nu exista piese in miscare la un SSD. Informatii sunt stocate in microcipuri.
De asemenea SSD-ul nu are piese mecanice spre deosebire de HDD, prin urmare sansele de uzura sunt destul de reduse.

Durarata de memorare si scriere pe un SSD este de 200 de ani, fara a pierde nici o informatie.

Salveaza-ti pc-ul vechi cu un SSD

Daca nu te lasa inima/buzunarul sa renunti la pc-ul sau laptopl tau vechi, dar nici nu il poti folosi pentru ca se incarca atat de greu incat simti nevoia sa iei o pauza de somn, atunci incearca un SSD! Diferenta este una foarte mare si te poate ajuta sa mai obtii cativa ani buni de folosinta de la pc-ul tau.

Ce este un HDD?

hdd

hdd

Hard disk-urile au fost introduse prima data de IBM in 1956 – 61 de ani de tehnologie! Un HDD utilizeaza magnetismul pentru a stoca date pe un platou rotativ. Un cap de citire / scriere pluteste deasupra discului pentru a citi si scrierie date.HDD-urile se invart fie cu o viteza de 5400 RPM (rotatii pe minut), fie cu 7200 ROT/MIN, desi unele unele hard disk-uri scare pot avea o viteza de pana la 15.000 RPM!
Avantajul major de a unui hard disk este ca este pretul ieftin per gigagbyte. In aceste zile, 1 teraocteti (1.024 gigaocteti) de depozitare nu este neobisnuit pentru un laptop hard disk, iar capacitatea continua sa creasca. Deci daca va doriti stocare ieftina si multa, atunci hard disk standard este cu siguranta mai atragatoare.

Durata de viata

HDD: 4+ ani
SSD: 200 + ani

Pret per gigabyte

HDD: 0.38 ron/gb
SSD: 1.8 ron/gb

Viteza de scriere

HDD: 94 mb/s
SSD: 366 mb/s

Viteza de citire

HDD: 95 mb/s
SSD: 443 mb/s

Personal aleg de fiecare data SSD-ul in ciuda pretului piperat.

You may also like...

1 Response

  1. September 22, 2017

    […] rackului sa accepte usor mai mult tipuri de HDD/SSD, in cazul in care doresti sa faci un […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *